Are snow chains required to be carried or used in Kansas?
No. Snow chains may be used when required for safety because of snow, ice, or other conditions tending to cause a vehicle to skid but are not required. (KSA 8-1742)
No. Snow chains may be used when required for safety because of snow, ice, or other conditions tending to cause a vehicle to skid but are not required. (KSA 8-1742)
Federal law prohibits window tint on the front side windows and windshield less than 70% light transmission (49 CFR §393.60).Kansas law (KSA 8-1749a) prohibits window tint on vehicles that require Kansas registration with less than 35% light transmission on all windows (front, side, back, windshield). The tint may not extend beyond the AS1 line on
Federal regulation only requires safety chains on full trailers and dolly convertors. State law requires safety chains for semi-trailers, except fifth wheel couplers. (49 CFR §393.70 and KSA 8-1907)
Yes.All required lamps must be operational on the rearmost vehicle in any combination (e.g., brake lights, taillights, turn signals, four-way flashers, clearance, identification, side marker, license plate lights). (49 CFR §393.9(a) and 393.11)
Only Special Vehicle Combinations (SVC), which means truck-tractor and triple trailers, are required anti-spray devices in accordance with KAR 36-1-31. (l) Antispray devices. Antispray mud flaps shall be attached to the rear of each axle except the steering axle. Mud flaps shall have a surface designed to absorb and deflect excess moisture to the

General Headquarters
122 SW 7th Street
Topeka, KS 66603
Report a road hazard or erratic driver call: *47, or *KTA (Turnpike)
Records Requests/Crash Reports
VIN Inspections
Commercial Motor Vehicles
Lost Tickets
General Questions: 785-296-6800
© All rights reserved. • Kansas Highway Patrol
Powered By High Touch Technologies
